diumenge, 3 d’octubre del 2010

Passat el 29-S

Ja són més que coneguts els motius que van generar la vaga general, convocada el passat 29 de setembre, i els efectes que aquesta ha causat a nivell urbà (manifestacions sindicals, esclats antisistema, violència, etc.).


No obstant, després de tota aquesta mobilització, el govern de l'estat ha declarat públicament que no hi haurà cap modificació en la nova reforma laboral (el motiu principal de la convocatòria de la vaga).

Havent obtingut aquesta sentència per part del govern, ens hauríem de plantejar si la vaga (amb totes les seves conseqüències) ha valgut la pena a canvi de la insuficient resposta governamental.

Fent un análisi de la ciutat de Barcelona durant el 29-S obtenim: carrers destrossats, contenidors i cotxes sucarrimats, escaparats maltmesos, pedrecades, piquets coactoius, persones ferides....

Evidentment la vaga es un dret que tenim tots els treballadors, però en el moment que aquest dret es converteix en una anarquia indiscriminada, és quan aquest perd el sentit i succeix el que rentment ha ocorregut: Que moltes persones idealistes que aprofiten els seus drets, s'han trobat amb una resposta totalment negativa per part del govern acompanyades d'un clima violent i agressiu en lloc de veure's amb el suport d'un ambient de lluïta per a l'assoliment del progrés.